vrijdag 8 november 2013


Zenuwachtig
 
Zenuwachtig: Lijdend onder een gevoelig, snel geraakt zenuwstelsel. (Bron:www.woordenboeken.nu)
 
 
 
 
 
Of ik al zenuwachtig ben?
Wat krijg ik deze vraag vaak de afgelopen week. En wat moet ik daarop antwoorden? Zenuwachtig ben ik nog niet maar ik merk wel dat er een gezonde dosis spanning naar boven komt. Nog 1 week en dan is het zover. Aan de andere kant kan ik haast niet wachten tot het zover is. Al een aantal maanden speelt deze miss verkiezing een belangrijke rol in mijn leven. Van het moment van aanmelden speelt het meerdere keren per week door mijn hoofd. Vaak gewoon als leuke ervaring, maar de laatste tijd meer en meer met een gevoel van verbazing, trots maar zeker ook met dat wel bekende gevoel van spanning: er gaat wat gebeuren!
 
Genieten! Dat wil ik vooral.
Deze unieke kans wil ik volop beleven, meemaken en voelen. Ik probeer ook van alle voorbereidingen te genieten en ben me daarom ook bewust van deze bijzondere ervaring. Natuurlijk weet ik ook dat het iets is waar ik mijzelf voor aangemeld heb. Ik ben zelf diegene die verantwoordelijk is voor de manier waarop ik mij voorbereid. Maar aangezien ik niet van het halve werk ben, is het alles of niets. En ik geniet van de ochtend bij de kapper, mijn wekelijkse half uurtje zonnebank, het winkelen, het bezoek aan schoonheidsspecialiste, het schrijven van de blogs en de interviews voor de krant. Na de finale wil ik alle foto's, interviews en blogs in een album verzamelen, zodat het een mooie herinnering voor later wordt.
 
Zonder steun van mijn gezin lukt het me niet.
Gelukkig staat mijn gezin achter me en steunen ze mij waar ze kunnen. Manlief vertelt vol trots dat zijn vrouw meedoet aan een miss verkiezing, onze zoon oefent met het catwalk loopje en samen met de dochter ga ik winkelen en zoek ik de kleding uit. Kritisch zijn ze ook: Mem, dat doe je toch niet aan? Mem, zo loop je heel raar! En manlief vertikt het om naast een mode popje op de bank te zitten.
 



Al met al houdt het mij en mijn gezin bezig. Maar op een goede manier. Alle positieve reacties van familie, vrienden en kennissen stimuleren mij om me voor de volle 100% in te zetten. Ik hoop dat al deze lieve  mensen door het lezen van mijn blog, de interviews en tijdens de finale show genieten van dit kleine stukje glamour hier bij ons in het Noorden. En dat iedereen door een kijkje in deze "beautywereld" weet dat uiterlijk niet belangrijk is, maar dat je trots mag zijn op wie je bent en wat je uitstraalt!


2 opmerkingen:

  1. Ik wou je net vragen of je al zenuwachtig was, hierboven je antwoord al. Wat schrijf je leuk! Succes met de laatste voorbereidingen.

    BeantwoordenVerwijderen